- Lapsuuteni oli monessa mielessä surullinen, mutta löysin värit jo pienenä ilokseni ja lohdukseni. Kun ei ollut kangasta, piirsi täyteen kaikki lehtiöt, seinät ja lattiat, ja tuunasin lateksimaalilla arkisia esineitä kumisaappaista avaimiin. Jo varhain tajusin, että kuvataiteilijan ammatti oli minulle ainut mahdollinen, Yli-Mäyry toteaa.
- Nyt olen kiitollinen ja ylpeä, että pystyin menemään läpi lapsuuden surujen, kestämään työn yksinäisyyden ja julkisuuden, ja luomaan pohjalaistytön eväillä paikkani taidekentällä - taidepiirien vastustuksesta huolimatta, hän sanoo.
- Vuosien mittaan elämäntyöni ydin on kiteytynyt näihin sanoihin: taiteilija elää surun, mutta lahjoittaa kauneuden. Työ antaa minulle merkityksellisyyden tunteen, jonka varassa jaksan elää ja olla yhä utelias näkemään huomisen. Voiko elämältä enempää pyytää?
Asfalttihelmi. Aukeaa isona klikkaamalla.Kuortaneella avatun juhlanäyttelyn teema on ”Digitaaliorja”. - Siitä huolimatta sekä digitalisaatio että kansainvälistyminen ovat suomalaisille ennen kaikkea mahdollisuuksia, Esko Aho korosti kuitenkin juhlapuheessaan.
Punainen Sulka -lähettiläänä taiteilija Soile Yli-Mäyry on hankkinut yli 100.000 euroa nuorten hyvän elämän tukemiseen. Se on tapahtunut signeeramalla Asfalttihelmi -taulun vedoksia 300 numeroitua kappaletta, joita yritykset ja yksityiset voivat hankkia.
Linkki Taidelinnaan:
Soile Yli-Mäyryn haastattelu:
Teksti: Harri Ala-Kulju, Thorleif Johansson, Heli Karhumäki
Näyttelykuva: Harri Ala-Kulju.