Auta Punaista Sulkaa tukemaan nuoria hyvään elämään!

Uusi partiokämppä leijonien tuella

N-piiristä LC Helsinki Pakinkylä ja sen lähialueen Lions-klubit sekä Arne Ritari -säätiö ovat lahjoittaneet 153-neliöisen partiokämpän rakentamiseen 50.000 euroa.  Säätiön osuus siitä on ollut 20.000.  Leijonien talkootunteja on kertynyt yli 2.000.  Kuva Niklas Lindström / Kaskipartio.

Helsinkiläinen Kaskipartio on tehnyt vuosia yhteistyötä oman alueensa leijonien kanssa. Partiolaiset ovat jo pitkään olleet mukana lionien äitienpäivätapahtumassa. Muutama vuosi sitten yhteistyö tiivistyi, kun lippukunta kaipasi apua kovalla käytöllä olevan, mutta huonoon kuntoon ajautuneen kämppänsä kunnostamiseen.

 

 

- Kämppä olisi vaatinut huomattavat korjaukset, joten lippukunnassa päätettiin tehdä uusi kämppä vanhan tilalle. Päätöstä helpotti se, että klubi järjesti lippukunnalle yhteensä noin 50.000 euroa kämpän rakentamiseen. Myös muut alueen leijonaklubit tukivat hanketta.  Arne Ritari –säätiön osuus lahjoitussummasta oli 20.000 euroa, kertoo Lions Club Pakinkylän aktiivi ja partiolainen Olli Aulio.

 

Varoja kämpän rakentamiseen on kerätty yhdessä useilla keinoilla. Lippukunta on järjestänyt esimerkiksi paperimyyntiä, jota leijonat ovat markkinoineet myös omille jäsenilleen. Klubilaiset ovat myös tarjonneet partiolaisille mahdollisuuden osallistua useana vuonna heidän joulukuusimyyntiinsä ja saada sitä kautta tuloja. Lisäksi leijonat ovat neuvoneet lippukuntaa mistä muualta he ovat voineet hakea rahoitusta projektilleen sekä auttaneet suhteillaan hankkimaan rakennustarvikelahjoituksia paikallisilta yrityksiltä.

 

Pakinkylän klubilaiset antoivat myös runsaan työpanoksen kämpän pystytykseen. Leijonat ovat tehneet lähes 2.000 talkootuntia kämpällä.

 

- Projekti on tarjonnut lionsklubillemme kertalahjoituksia pysyvämmän tavan tukea paikallista nuorisotoimintaa. Kämppä mahdollistaa partiolaisille retkitoimintaa vuosikymmeniksi eteenpäin. Erilaisten varainhankintatempausten kautta klubilaiset ja partiolaiset ovat myös tutustuneet toisiinsa, vaikkapa myydessään joulukuusia yhdessä, Aulio iloitsee.

 

Vanha kämppä purettiin vuonna 2013. Nyt uusi kämppä on lähes valmis ja otetaan käyttöön tänä vuonna.

 

- Kämppäprojektimme ei olisi onnistunut ilman leijonien tukea. He ovat tukeneet meitä niin taloudellisesti kuin auttamalla talkoissakin. Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä paikallisen klubin kanssa. Saimme tietää, että he etsivät pidempiaikaista projektia jota tukea, joten kävimme esittelemässä suunnitelmiamme klubille ja projektimme pääsi käynnistymään, kertoo kämppäprojektista vastannut Niklas Lindström Kaskipartiosta.

 

Anna Koroma-Mikkola

Suomen Partiolaiset

 

Katso video Punaisen Sulan ja Partion yhteistyöstä täältä: YHTEYSTIEDOT

Punainen Sulka

Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

KERÄYSLUPA

Manner-Suomi POL-2015-8675, voimassa 1.1.2016-31.12.2017, Poliisihallitus 29.10.2015. Ahvenanmaa ÅLR 2016/6382, voimassa 1.1.2017-31.12.2017, Ålands landskapsregering 7.9.2016.

Punainen Sulka keräyksen kautta kerätyt varat käytetään nuorisotyöhön.


PUNAINEN SULKA SOMESSA