Auta Punaista Sulkaa tukemaan nuoria hyvään elämään!

Tukikummit on auttanut jo lähes kolmetuhatta perhettä

Tukikummit-säätiö sai alkunsa vuonna 2007 Sauli Niinistön ja Hjallis Harkimon yhteisestä huolesta siitä, miten voitaisiin auttaa Suomessa asuvia hädänalaisessa asemassa olevia lapsia ja nuoria, parantaa heidän tilannettaan ja elinolojaan ja siten vähentää syrjäytymisen uhkaa.

 

Tukea pitäisi saada sellaisiin tarkoituksiin, joihin ei ole saatavissa yhteiskunnan tukea.  Tällaisia ovat esimerkiksi harrastukset ja peruskoulun jälkeiset opinnot.

 

Säätiön perustajajäseniksi tulivat mukaan myös Sari Baldauf, Eero Huovinen ja Björn Wahlroos.  Säätiöllä ei ole organisaatiota eikä toimintakuluja. Säätiö on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

 

On paljon sellaisia lapsia ja nuoria, jotka ovat käyttäneet kaikki yhteiskunnan tarjoamat tuet, mutta siitä huolimatta uhkaavat joutua yhteiskunnan ulkopuolelle ja ovat vaarassa syrjäytyä. Suomessa heitä on noin 65.000. Lukumäärä on sama vuodesta toiseen, vain henkilöt vaihtuvat.

 

Usein avustusta saaneiden lasten ja nuorten perhetilanteessa on tapahtunut joku äkillinen muutos, perheenjäsen on vakavasti sairastunut, huoltaja on jäänyt työttömäksi tai perheen vanhemmat ovat eronneet.

 

Ajoissa saatu apu vähentää sitä syvää inhimillistä kärsimystä, jota harrastusporukasta, opiskelusta tai vertaisryhmästä syrjään jääminen aiheuttaa. Lisäksi ajoissa annettua rahallista tukea tarvitaan paljon vähemmän kuin myöhempiin tukitoimiin, jos nuori jää toimettomaksi ilman koulusta ja työpaikkaa.

 

Diakoniatyöntekijät avainasemassa


Säätiön toimintaperiaate on yksinkertainen: kerätään varoja ja keräystilille tulleet rahat kanavoidaan lyhentymättöminä kirkon diakoniatyön kautta avun tarvitsijoille.

 

Kirkon diakoniatyö ulottuu kaikkialle Suomeen. Diakoniatyöntekijät on helppo tavoittaa ja heillä on asiantuntemusta perheen avun tarpeen määrittelemisessä.  He selvittävät taloudellisen tilanteen ja laativat mahdollisen avustushakemuksen yhdessä perheen kanssa. Tukea ei anneta rahana, vaan avustuksen saajan tarvitsemina välineinä, maksuina ja palveluina. Tuen saaminen ei edellytä seurakuntaan kuulumista.

 

Vuosien 2008–2015 aikana Tukikummit-säätiö on jakanut apua yhteensä noin kolmen miljoonan euron arvosta. On hankittu erilaisia harrastusvälineitä, lukiokirjoja ja lämpimiä ulkovaatteita. On myös rahoitettu kausimaksuja ja matkakuluja isovanhempia tai etävanhempia tapaamaan. Ja paljon muuta.

 

Kaikki työ - varainkeruu, viestintä ja toiminnan kehittäminen - tehdään vapaaehtoisvoimin.  Jokainen meistä voi tehdä jotakin. Annetaan hyvän kiertää. Pienikin tuki on arvokasta, kun se tulee suoraan sydämestä.


Lue lisää Tukikummeista

Nettisivut:

Facebook: Tukikummit

 

Teksti: Raija Norppa-RahkolaYHTEYSTIEDOT

Punainen Sulka

Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

KERÄYSLUPA

Manner-Suomi POL-2015-8675, voimassa 1.1.2016-31.12.2017, Poliisihallitus 29.10.2015. Ahvenanmaa ÅLR 2016/6382, voimassa 1.1.2017-31.12.2017, Ålands landskapsregering 7.9.2016.

Punainen Sulka keräyksen kautta kerätyt varat käytetään nuorisotyöhön.


PUNAINEN SULKA SOMESSA